Wie zijn wij

roos

Roos

“Bewust worden is het waarnemen van dat wat er is”

Bewustwording van beweeg- en houdingspatronen die zo zijn ingesleten dat we niet eens weten waarom we het doen zoals we het doen.

Binnen Motus ben ik praktijkhouder van Motus Oefentherapie

Bij klachten van het bewegingsapparaat of bij beperkingen in het dagelijks bewegen maakt de oefentherapeut samen met u een plan om te gaan trainen in het toepassen van de meest efficiënte manier van houding en beweging bij dagelijkse activiteiten en werkzaamheden.

Ik heb mij gespecialiseerd in het behandelen van zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten en ben geregistreerd bekkenoefentherapeut.
Het samenwerken met Jose en Mariska vind ik een absolute meerwaarde. Zowel voor de cliënt als voor mijzelf, door samen te werken stimuleren we elkaar op professioneel gebied en kunnen we de meest optimale behandeling inzetten voor de cliënt.

 

MARISKA

José

“De klacht in relatie tot de mens”

Wat mij beweegt in het vak is de mens in zijn totaliteit. Daarmee bedoel ik de verbinding tussen het lichamelijke en het psychische aspect bij de mens en zijn klacht.

Onze aanpak kenmerkt zich door een persoonlijke benadering, professionaliteit, jarenlange ervaring, een open manier van communiceren en het gezamenlijk opstellen van een behandelprogramma op maat.

Mijn specialisaties zijn naast bekkenfysiotherapie, manuele therapie en oedeemtherapie. Indien nodig maak ik gebruik van de Dry Needling technieken.

Ik werk samen met Roos en Mariska wat ik een zeer waardevolle aanvulling vind.
Het versterkt het effect van de behandeling “1+1 =3”

‘In beweging zijn naar het optimale dat mogelijk is’

Als bekkenfysiotherapeut, bewegingswetenschapper en docent zie ik het als een uitdaging om mijn kennis op een passende wijze over te dragen aan een ander. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in het bewegen van de mens en mijn passie is om mensen iets te leren. Toen ik in 2012 startte met de opleiding Bekkenfysiotherapie voelde ik dat dit was waar ik naar zocht binnen de fysiotherapie en wetenschap.

Als bekkenfysiotherapeut houd je je bezig met klachten rondom het bekken en de bekkenbodem. Dit betekend dat het gaat over onderwerpen als plassen, ontlasten en intimiteit. Onderwerpen waar we in het algemeen niet zo makkelijk over praten. Dat we dit als bekkenfysiotherapeut juist wel doen, maakt ons beroep bijzonder.

Ik zie het bekken als de basis, de plek waar ons zijn en onze emoties zitten. Als mensen in dit deel van hun lijf klachten ervaren, zie je vaak dat dit ook iets doet met hun algehele zijn. Wat ook maakt dat wanneer je iemand helpt te herstellen van zijn of haar bekkenklachten, iemand zich algeheel ook beter voelt. Dat vind ik altijd mooi om te ervaren. Samen in beweging zijn naar het optimale dat mogelijk is en hierbij aandacht hebben voor ieders persoonlijke verhaal en verloop van herstel, zie ik als de uitdaging in mijn werk.

Bewegen, mediteren, de natuur opzoeken en leuke dingen doen met vrienden en familie zijn belangrijk voor mij om me goed te voelen. Daarnaast houd ik enorm van reizen. Natuur en cultuur in andere landen ontdekken maakt mij blij.

Ik heb al best veel werkervaring opgedaan elders in het land en nu ben ik sinds 2020 weer teruggekomen naar mijn ‘roots’ Overijssel. Wonen in Zwolle en werken bij Motus voelt ontzettend goed. Mijn manier van denken en werken past precies bij die van Motus. Met zoveel fijne en deskundige collega’s samenwerken is heel prettig en zorgt voor optimale zorg. Bij Motus ben je in goede handen.